رونق ساختمان موجب رونق اقتصاد میشود
- پنج شنبه, 04 دی 1393 10:37
- مجموعه : اخبار صنعت
- گروه : اخبار اقتصاد مسکن
- تعداد بازدید : 25288
رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی تقریبا در همه نهادهایی که به نحوی با تولید مرتبط هستند فعال بوده است.کارمند وزارت صنایع معادن دیروز, چندی نیز تجربه حضور در روند تولید را با جایگاه مدیرعاملی کارخانه آلومینیوم مهدی و معاونت ماشین سازی تبریز تجربه کرده و پس از چهار سال حضور در کمیسیون صنایع و معادن مجلس هشتم به عنوان نایب رییس، از آغاز مجلس نهم نیز، ریاست بر این کمیسیون را به پرونده کاری خود افزوده است.
این تجارب و اندوخته ها باعث شده تا نگاه دکتر رحمانی به آن چه امروز بر صنعت ایران به خصوص ساختمان میگذرد واقع بینانه باشد. وی معتقد است ریشه برخی از مشکلات موجود را باید در داخل و عدم تناسب قوانین و تصمیمگیریها با واقعیات جستجو کرد . با همین دغدغه ها رئیس کمیسیون صنایع مجلس در دومین روز از برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان در این نمایشگاه حضور یافت تا به عنوان مسئول ترین شخصیت مرتبط ترین کمیسیون صنعتی از نزدیک در جریان امور تولیدات و دستاوردهای صنعت ساختمانی که بیش از 33درصد اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده است قرار گیرد. دکتر رحمانی پس از بازدید از چهاردهمین نمایشگاه بین المللی ساختمان در ستاد خبری پیام ساختمان حضور یافت و مسائل مهمی را در رابطه با این نمایشگاه و چالشهای پیش روی صنعت ساختمان عنوان کرد.
رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: بنده همواره در نمایشگاههای صنعتی از جمله نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان حضور پیدا میکنم و به نظرم نمایشگاه امسال بسیار پر رونق تر است.
رحمانی در گفتگو با پیام ساختمان با بیان این مطلب، افزود: صنعت ساختمان از حیث گردش مالی و تأثیری که روی اشتغال و توسعه دارد، برای کشور مهم است بهگونهای که رونق این صنعت موجب رونق اقتصاد میشود. وی با بیان اینکه معتقدم صنعت ساختمان یک برنامه جامع میخواهد و متأسفانه حرکتهای ما زیگزالی است درحالیکه نیازمند برنامههای بلندمدت هستیم، ادامه داد: ممکن است برخی مشکلات صنعت را نقدینگی بدانند درحالیکه به نظر من مهمترین مسئله این است که در سیاستهای کلان اقتصادی ثبات ایجاد کنیم تا واحدهای تولیدی قادر به برنامهریزی شوند.
رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قانون خوبی را در مجلس هشتم تحت عنوان قانون «بهبود مستمر فضای کسبوکار »در مجلس به تصویب رساندیم که هنوز اجرایی نشده و لازم است نشریه پیام ساختمان به این قانون بپردازد.
وی افزود: دولت قبلی آییننامههای آن را ننوشت و دولت جدید هم بخشی از آییننامهها را نوشته اما هنوز اجرایی نشده است. در این قانون ما برای سفارتخانه ها وظایفی قائل شدیم و حتی پیشنهاد کردیم قوه قضائیه دادگاههای تخصصی ایجاد کند. علاوه بر این در این قانون به بخش خصوصی میدان دادهایم.
رحمانی گفت:باید مشخص کنیم برای ساختوساز و مسکن مردم چه برنامهای داریم که البته مستلزم شناخت وضعیت موجود است. چنانچه این برنامهها عملیاتی شود اولاً مسکن از حالت موجود رهایی یافته و ثبات پیدا میکند ضمن اینکه عمر مسکن در کشورهای ما افزایش مییابد. در وضعیت حاضر ساختوسازهای ما هدر رفت منابع است چرا که فاقد استحکام است و از طرفی ثروت عمومی به هدر میرود.
رحمانی با بیان اینکه در صنعت ساختمان برنامهریزی نداریم، گفت: متأسفانه وامهایی که از صندوق توسعه ملی در سالهای 90 تا 92پرداختشده صرف واردات کاشی،فرش،موکت و... شده است. این در حالی است که ما چند برابر نیازمان تولید کاشی و سرامیک در کشور داریم و برخی از شرکتها آنقدر تولید کردهاند که مجبورند خط تولیدشان را تعطیل کنند.از طرف دیگر در برخی بخشها که نیاز کشور است، وام پرداخت میشود. این بیبرنامگی در بخش فرودگاهی کشور هم به چشم میخورد. بهگونهای که ما 85 فرودگاه داریم که بیش از 50فرودگاه تعطیل است چراکه به علت بیبرنامگی در ساختوساز در شهرهایی که جمعیت بسیار محدودی دارد و مسافرتهای کمی صورت میگیرد،فرودگاه احداث کردهایم.
وی ادامه داد: خوشبختانه در دولت جدید این اشتباهات کاهشیافته اما مشکلات قبلی هم باید اصلاح شود. یکی از مشکلات ما عدم توجه به دانش، تحقیق و پژوهش است و سازماندهی خاصی در این رابطه صورت نگرفته است. مرکز پژوهشهای مجلس آماری را اعلام کرده که بر مبنای آن مجموع کل هزینهای که برای تحقیق و پژوهش کردهایم یک میلیارد دلار هم نمیشود درحالیکه این آمار در کشور آمریکا به 400 میلیارد دلار میرسد. حوزه ساختمان هم تقریباً از همین روند تبعیت میکند.